כל הרשימות המתויגות תחת "וילונות לסלון"

הבית של מאיה ויניב

יום רביעי, 13 בפברואר, 2013

זהו סיפור מיוחד על משפחה מקסימה,  יניב הבעל , איש שונה במובן החיובי של המילה, אנרגטי,

בעל לב גדול ורחב,  למשפחה עסק שנקרא "מבשלים חוויה" בו עורכים סדנאות פיתוח ארגוני לבעלי

עסקים דרך בישול, בתור אחת שמאוד אוהבת לאכול וגם מעריכה אוכל טוב, אהבתי את החיבור.

כבר בפגישה הראשונה שלנו זכינו לאכול ארוחת בוקר משובחת מתוצרת המקום. מאיה , הצלע הנשית,

הרגועה יותר במשפחה :-) היא יועצת ארגונית והיא זאת שהגיעה אלינו דרך הבלוג. יחד איתם מתגוררים שני

ילדיהם בני 7 ו-9.

אין ספק שעברנו כברת דרך משותפת עם המשפחה עד סיום הפרוייקט, יניב ומאיה נתנו לנו יד חופשית

ב-90% מהבחירות והתוצאה הסופית הייתה להם הפתעה.

יניב ציין בסיום הפרוייקט שלנו זה נראה משהו כלאחר יד,  לאפשר למישהו אחר לקבוע כל כך

הרבה פרטים שישפיעו על המשך חייו ,  אך בתור  אחד שמגדיר את עצמו כ"חולה שליטה" זה היה

עבורו אתגר לא קטן.

עברנו לא מעט חוויות ביחד, מאוד אהבתי את גישתם האופטימית לחיים וכדי להזכיר זאת על בסיס קבוע,

שזורים בבית משפטי השראה מרוממים,  את זה שאהבתי יותר מכל רשמתי על הלוח במטבח

"משהו נפלא עומד להתרחש" משפט שמח מעורר תקווה!

 

הבית: בית פרטי בן שנתיים, 240 מ"ר על ארבע קומות ומגרש בגודל רבע דונם בבאר יעקב.

בבית קומת מרתף פלוס יחידת דיור נפרדת, סלון, מטבח, פינת אוכל, חמישה חדרי שינה וארבעה

חדרי רחצה. המפלס התחתון נסגר ליחידת דיור לשוכרים פוטנציאלים ובמסגרת השיפוץ נפתחה

כניסה נפרדת מחוץ לבית, על מנת לאפשר לדיירים פרטיות.

החזון: בעלי הבית רצו בית חם ומזמין, בסגנון כפרי. המשפחה אוהבת לארח בכל הזדמנות אפשרית, לכן היה

להם חשוב שהבית יהיה נעים, נוח ובאווירה לא פורמאלית. הבעל שף במקצועו ולכן ניתנה תשומת לב

מיוחדת לאבזור המטבח.

הזוג הקודם שגר בבית בנה אותו בסגנון מודרני, עם תקרות גבס עגולות מונמכות עם ספוטים, קירות

מנצנצים ומטבח מודרני עם קלאפות שחורות מבריקות. האתגר שניצב בפנינו היה לשוות לבית מראה כפרי,

למרות המגבלות שתוארו. למשל, הדרך הקלה הייתה להחליף את המטבח כולו למטבח בסגנון פרובנס,

אבל בגלל אילוצי תקציב שיווינו מראה כפרי למטבח על ידי טיפול קוסמטי בלבד.

לבעלי הבית ספרים רבים והיה חשוב להם שהם יבואו לידי ביטוי במקום בולט בבית ולא

יאוחסנו בחדר העבודה. הם ביקשו שהרהיט המרכזי בסלון יהיו הספריות. לשמחתנו, עבדנו מול נגר,

שהוא למעשה חבר קרוב של בני הזוג (נגריית בלוט-עין זיוון  050-8316783), אשר ביצע את כל

עבודות הנגרות במקצועיות ובדיוק רב.

תיאור כללי של השיפוץ: השיפוץ התחלק לשניים. בחלקו הראשון עשינו את "העבודות המלוכלכות":

צביעה, ביטול תקרות גבס, בניית יחידת הדיור נפרדת, בניית תקרה בסלון, ריצוף של החוץ בדק וכו'.

חלקו השני (אותו אנו אוהבות יותר) התמקד בהלבשת הבית,רכישת ריהוט ואביזרים לרוב

חלקי הבית, פלוס שימוש בריהוט קיים. לבני הזוג חפצים רבים בעלי ערך סנטימנטלי, אותם רצו שנשלב

בחללים השונים.

בני הזוג רצו סלון נעים ומזמין, נטול טלוויזיה, בו יוכלו לארח את חבריהם הרבים ובנוסף,

שיהווה מקום קריאה  נעים לעצמם. בסלון המקורי היה חלל אשר חיבר בין המפלס התחתון לעליון.

בשל בקשתם של בעלי הבית ליצור בקומה השנייה פינת משפחה וחדר ארונות שצמוד לחדר שינה,

החלל הזה נסגר. את התקרה לא סגרנו בגובה אפס, אלא יצרנו מעין נישה בתוך התקרה.

את ההפרש ניצלנו לטובת קורות עץ מסיביות ודקורטיביות שנצבעו בגוון וונגה (חום כהה).

הקורות יוצרות מראה חם מאוד וכפרי.

את הקיר הקטן עם החלונות הצרים חיפינו בלבנים בהירות מאוד. הייתה לנו התלבטות

בין לבנים חומות מפירוק לבין לבנים בגוון שמנת, לבסוף החלטנו על המראה השקט יותר,

על מנת שלא ליצור עומס. כבר בשלב הזה ידענו שאנחנו רוצות לתת את דגשי הצבע בטקסטיל.

את קיר הטיח הקיים השארנו, אבל שינינו אותו מגוון אוקר (צהוב מעושן) לגוון חול מעושן.

מבחינת סידור החלל, לבני הזוג היה חשוב מאוד עניין הנוחות, לכן מיקמנו ספה ארוכה במיוחד

בגוון נטרלי, עמוסה בכריות מפנקות. את דגשי הצבע הענקנו בשתי כורסאות,

אותן מצאנו אחרי שיטוטים בשוק הפשפשים. שתיהן שופצו, האחת רופדה בבד פרחוני

בגווני התכלת-סגול והשנייה בבד סאטן, בשילוב קטיפה בגוון תכלת עם טקסטורה של מעוינים.

מהבדים של הכורסאות תפרנו כריות, אותן שילבנו על הספה.

כדי ליצור נקודות צבע נוספת ריפדנו הדום ישיבה קטן בגוון של סגול. במרכז החלל הצבנו

שולחן מעץ אלון עתיק בעל מראה גס ובאותו סגנון מיקמנו קונסולה צרה בשילוב ברזל על

קיר הלבנים. על הקיר המשותף עם חדר המדרגות מיקמנו ספרייה גדולה מעץ אלון.

את דופן הספרייה, הבנוי מקורות קורות, השארנו חשוף  ואת השאר צבענו בגוון תכלת אפרפר.

ספרייה קטנה וצרה יותר, אך דומה לה בסגנון, מיקמנו בסמוך לספה.

למרות הפרופילים הדקים והיפים של החלונות שילבנו וילונות אווריריים ונשפכים בגוון שמנת,

אשר מעניקים  אווירה מאוד חמה לכל החלל. על הקיר מעל הספה תלינו שתי מפות עולם ישנות,

אשר מוסגרו במסגרת עץ מסיבית.

וכמנהגנו בקודש מאחלת למשפחת פרטוש חיים שמחים , מאושרים ובידיעה ברורה

ש"משהו נפלא מאוד עומד להתרחש"…!!!

צילום: שי אפשטיין

סלון-לפני

סלון אחרי

 

מבט אל הספריה בגוון תכלת מעץ אלון

 

המשך…

הסלון של שחר ויובל

יום ראשון, 23 בדצמבר, 2012

הסלון-לפני

 

הסלון-אחרי

 

מראה רך ונעים, וילונות שמנתיים ארוכים

סלון כפרי עם מדפיי ספרים

המשך…

קולקציה של "הבית של עידה" בחנות "דומייין"

יום רביעי, 14 בנובמבר, 2012

חנות בדים ווילונות "דומיין"

 

בתור חובבת טקסטיל, החנות של רעות "דומיין" היא חוויה מלבבת, אני מאוד אוהבת

את סידור הבדים לפי צבעים ומרקמים מה שמקל על ההתאמה שלהם.  מאסת הבדים שמסודרת

בצורה מופתית על הקירות מעניקה חויית קניה אחרת. אתם מוזמנים להתרשם!

וילונות דומיין, הרצל 55, תל אביב.

רעות: 050-7486822    חנות:  03-6820225

מבט אל החנות

הפינה של "הבית של עידה"

המשך…

השקת קולקציית וילונות- "הבית של עידה"

יום רביעי, 24 באוקטובר, 2012

לאחר אין ספור פניות, הפצרות ושאלות שאנחנו מקבלות במייל לגבי וילונות החלטנו להרים את

הכפפה ולתת לכם את כל הפתרונות בנושא וילונות, כריות נוי ומוצרי טקסטיל.

לאחרונה התחלנו בשיתוף פעולה פורה עם רעות מוילונות דומיין,  רעות ליוותה אותנו באין ספור פרוייקטים של

הלבשות בתים: וילונות, מפות , כריות נוי וכו'.  אחרי צבירת קילומטארז' לא מבוטל, ובילוי שעות ביחד  בבחירת בדים,

התאמת צבעים, לקיחת מידות ותאום מול לקוחות, היה זה רק טבעי שנתחיל במיזם משותף יחד עם "הבית של עידה".

אני שעובדת מול ספקים רבים ,למדתי במהלך הדרך שמקצועיות זה דבר חשוב אבל לא מספיק ,בנוסף חייב להיות שם מישהו

שהוא מבין ,אכפתי וכמובן שירותי מאוד וכזאת היא רעות.

החלטנו לרכז עבורכם קולקציה של וילונות, בהם אנחנו משתמשות בכל חללי הבית: וילונות שמנתיים אוריריים לסלון,

וילונות עם סרטי סאטן לחדרי ילדים, וילונות תחרה לפינות אוכל , וילונות רומאיים במבחר בדים צבעוניים וכו'…

אין לי ספק שרעות תוכל לסייע לכם בהתאמה של כל אלה לחלל הפרטי שלכם.

אתם יכולים לראות את המבחר בחנות הוירטאלית שלנו , אך לא ניתן לבצע שם את הרכישה.

הרכישה תתבצע בחנות עצמה מול רעות.

אתם מוזמנים להגיע לחנות ברחוב הרצל 55  בתל אביב ולהתרשם מהקולקציה שהכנו עבורכם.

לפרטים נוספים על המוצרים אתם יכולים ליצור קשר ישיר עם רעות.

רעות:  050-7486822

חנות: 03-6820225

שעות פתיחה: יום א', ב', ג', ה', 9:00-18:00                יום ד' , ו' 9:00-14:00

 

וילונות מעוצבים לסלון- "הבית של עידה"

וילונות מעוצבים לחדר ילדים

וילונות לחדר שינה

מבחר וילונות לבנים

המשך…

הבית של מיכל וגיא

יום רביעי, 14 במרץ, 2012

גיא ומיכל הגיעו אלי דרך הבלוג, הם מתגוררים בדירה בת 5 חדרים בגבעתיים.
במהלך השיפוץ לזוג היו 3 ילדים, זוג תאומות חמודות ובן בכור, מיכל הייתה בהריון בשעתו
ובינתיים ילדה בן נוסף, כך שמניין הילדים מגיע כעת לארבעה. לקראת הגעתו של הילד
הנוסף, הם רצו להערך מבחינת חלוקת החדרים ובאותה הזדמנות לשדרג  את המראה הכללי
של הבית.

פגישת קונספט
מיכל וגיא הם זוג פסיכולוגים קליניים ,כל הסטיגמות שיש לי על פסיכולוגים נשואים
נעלמו ברגע שהכרתי את השניים האלה.  זוג מקסים ומיוחד עם דינימיקה זוגית מדהימה,
ששמורה כנראה רק לאלה שמבינים ונוברים על בסיס יום יומי בנפש האדם.
הפגישה הראשונה שלנו הייתה משעשעת למדיי, בה ניסינו להבין את הצרכים שלהם ובנוסף
לעמוד על הסגנון העיצובי שלהם,  גיא רצה להכניס קשת רחבה של סגנונות עיצוביים
בבית אחד, החל מסגנון פרובנס וכלה בסגנון אתני ,אני מכירה מקרוב את התופעה כוון
שגם אני לעיתים מתחברת ואוהבת סגנונות שונים ורוצה את כולם תחת קורת גג אחד.
כנראה זאת הסיבה שהמציאו את הסגנון האקלקטי שזה למעשה ערבוב של סגנונות
קצת מכל דבר… וכאן נכנס התפקיד שלי שזה לשמור ולוודא שזה לא ייצא מעורבב מידי.
למיכל היה בעיקר חשוב לבחור בצבעים שהם על סקאלת הצבעים כתום, חום-כתום
ובורדו, אני מודה שאלה פחות הבחירות הראשוניות שלי ,אבל בסוף הגענו לעמק השווה.
בנוסף, לאור הגדלת המשפחה היה צורך להרחיב חדר אחד על חשבון חדר אחר על
מנת לשכן את שתי הבנות באותו חדר בצורה מרווחת.

ריהוט
במקום 2 ספות העור הכהות שעמדו בטור עורפי מיקמנו ספת "רייש " בגווני זהב,
גוף הספה נבחר בגוון אחיד ואת כריות הגב ריפדנו בצבע דומה אך עם טקסטורה
של פסים בשילוב מאט ובמבריק, בנוסף שילבנו כריות נוי בגוונים של כתום ואדום בריק.
השולחן הסלוני נלקח מחדר שינה, לאחר ששימש שם כמתקן להנחת בגדים.
מבואת הכניסה ופינת האוכל נמצאים באותו חלל ועברו אף הם שידרוג קל,
שולחן חדר האוכל נשאר כפי שהוא הוספנו סביבו 5 כסאות בסגנון רומנטי,
במבואת הכניסה במקום הצעצועים שעמדו שם דרך קבע מיקמנו קונסולה מעץ
ומעליה מראה אובלית בגוון כסוף.

תאורה
התאורה המרכזית בחלל היא תאורה של ספוטים שמוקמו בתיקרת הגבס המונמכת.
הוספנו לה תאורת אווירה על הקיר מעל הספה, גוף תאורה קירי עם שני אהילי זכוכית
חלבית.  מאותו חומר של פליז וברונזה מיקמנו 2 גופים משני צידי המראה בכניסה
לבית. מעל פינת האוכל תלינו מנורת 5 קנים.

צבע ודקורציה
את החלל כולו רצינו "לחמם" עשינו זאת על ידי הנחה של טפט מדליונים של טון
על טון בגווני שמנת, בצידו האחד תלינו תמונה של נחום גוטמן ובצידו השני גוף תאורה
אשר זורק אלומות אור ומדגיש את הטקסטורה של הטפט.
את קיר הכניסה חיפינו בטיח פיגמנטי בגוון חול כהה אשר יוצר קונטרסט מתאים
לשידת העץ ולמראה הכסופה. מיכל בהתחלה מאוד חששה מבחירה של גוון כהה
לקיר הזה וביקשה שהוא יהיה בגוון לבן שמנת, עשינו נסיון על שטח קטן וראינו
שמתקבלת תוצאה ממש אנמית ולא מורגשת, לבסוף התרצתה ובחרנו בגוון הכהה יותר.
להשלמת האוירה פרשנו שטיח זיגלר .הזיגלר הינו שטיח המעוצב בפרחים
מופשטים בהשראתו של מעצב גרמני נודע בשם זיגלר שעיצב במאה ה-19 בעבור הפרסים.
ולסיום וילונות בגוון שמנת הן על החלון והן על פתח היציאה למרפסת.

מה נותר לנו חוץ מלאחל להם המון מזל טוב על הולדת הבן אותו זכינו לראות בביקורנו
האחרון, מדובר בשיכפול גנטי מוקטן של גיא ולשאר דרי הבית רק רגעי אושר במעונם המחודש.

צילום: איתמר שיקלר

 

הסלון-לפני

סלון -אחרי

סלון בשילוב צבעי אדמה

כריות נוי

מבט מכוון פינת האוכל אל הסלון.

מבט אל מבואת הכניסה

 

קונסולה לכניסה על קיר עם טיח פיגמנטי.

שולחן "פינוק" שמתלבש על הספה