כל הרשימות המתויגות תחת "נישות גבס"

עוד מאמץ קטן….

יום ראשון, 29 ביולי, 2012

עוד מאמץ קטן ואני מעלה שני בתים מקסימים שעברו "הלבשה" על ידי ועל ידי נטע.

הצצה קטנה ומרומזת.

דקורציה בנישות

שידת כניסה

הבית של ויקי ושלומי.

יום ראשון, 22 במאי, 2011

הסלון-לפני

הסלון אחרי

ריהוט כפרי לסלון

נגיעות של צבע בכריות נוי

מדף דקורטיבי

מראה עגולה מעוטרת

קיר גבס ונישות לפלזמה

אני יודעת שנעלמתי קצת… חג הפסח, עצמאות ושאר תירוצים, מקווה מאוד לעדכן בתדירות גבוהה יותר,
אני חוזרת אליכם הפעם עם הבית של ויקי ושלומי מנס ציונה.
ויקי הגיעה אלי דרך הבלוג, היא סיפרה לי ולנטע שהיא עברה תקופה קצת מורכבת בחייה
ובעקבות כך החליטה שהגיע הזמן לטפל בבית וליצור שינוי. לויקי התחברנו מיד מדובר באישה מקסימה, אדיבה
 עם לב רחב,היה לה מאוד חשוב ליצור סביבה חמה ומפנקת, בעקבות הצפיה שלה בפרוייקטים שלנו באתר היא אמרה
שהיא סומכת עלינו לגמרי בכל הנוגע להחלטות עיצוביות וחשוב לה להצטרף אלינו רק לרכישות הגדולות והמהותיות.
בכללי, מדובר בדירת פנטאוז בנס ציונה עם גג גדול, יש בה סלון, פינת משפחה ו-4 חדרי שינה.
אני ונטע התבקשנו לטפל בחלל המרכזי, בכניסה לבית , בחדר המשפחה,חדר שינה, ובחדרה של מרוה הבת.
במבנה המקורי של החלל המרכזי היתה פינת ישיבה מעור חום, עם שולחן קפה עגול, פינת אוכל שממקומת
בצורה אנכית למטבח, וטרמפולינות קפיצה.
מבחינת סידור החלל, את פינת הישיבה השארנו במקומה אך את 2 החלונות מעליה סגרנו, בסלון יש מספיק אור
והמסגרות אלומיניום  של 2 החלונות מאוד הכבידו על המראה. את פינת האוכל העברנו לקיר העגול בסלון.
מבחינתי היה נכון יותר "לנצל" את הקיר העגול עם החלון למיקום פינת אוכל עגולה משתי סיבות  א. כי אני ממש אוהבת
שולחנות עגולים. וב. החלון שמשקיף למרפסת בשילוב וילונות לבנים התאים לי מאוד לאוירה. המשך…

הבית של אבי ונירית.

יום שלישי, 8 בפברואר, 2011

הסלון-לפני

סלון-אחרי

שילוב של 2 שטיחים, מלבני ועגול.

כורסא בסגנון לואי לשבירת הקווים הישרים

שילוב צבעים של אדום ולבן

כריות באדום לבן ופרחים.

דקורציה על נישות הגבס

נירית ואבי הגיעו אלי דרך הבלוג ולשמחתי הסתבר שהם גרים ב"עיר האורות" הוד השרון,
הלא היא עיר מגוריי ואף יותר מזה גרים מספר ביניינים לידי.
הבית שלהם היא דירת דופלקס  בבנין בן 17 קומות,כאשר נוף עוצר נשימה נשקף מבעד לחלונות ביתם.
כשהגעתי לביקור ראשון, גיליתי בית מושקע ומטופח בסגנון מודרני ובקווים מאוד נקיים.
נירית הסבירה לי שמאוד חסר לה חום בבית, ואת כל אותו טאצ' סופי שיהפוף את הבית למקום שיותר
נעים  להיות בו. היא ציינה שאמנם הנטייה הטבעית שלה ושל אבי זה למראה מודרני אך בהחלט אפשר להביא בחשבון
שילוב של פריטים שהם לאו דווקא מודרנים בהגדרתם.
לזוג 3 ילדים, 2 בנים ובת. אני ונטע התבקשנו לטפל בחלל המרכזי שכולל סלון, כניסה ופינת אוכל, חדר שינה,
חדר בנים, והחדר של שחר הבת, אשר בתמונות חדרה תאלצו להמתין כי הוא עדיין לא מוכן.
בקומה העליונה ארגנו מחדש את חדר המשפחה.
במהלך ההכרות שלי ושל נטע עמם, גילנו משפחה מקסימה, מאוד מאוד חמה ואוהבת , הבנו  שהחום הזה צריך
לתת את ביטויו גם בין קירות הבית.
הצבעוניות השלטת בסלון הייתה לבן ושמנת, הספות בסלון הינן מעור לבן ויחסית חדשות לכן השארנו אותן.
הקו המנחה בעיצוב החלל היה להוסיף גוון אחד "וללכת איתו עד הסוף" הגוון שנבחר היינו אדום.
הוספנו טאצ'ים של כריות , טקסטיל, ופרטי דקורציה בגוון אדום. את התמונה המרכזית הזמנו אצל הציירת
אפרת אילן. המשך…

ניצול חלל מתחת למדרגות

יום ראשון, 16 בינואר, 2011

מתחת למדרגות-לפני

גרם מדרגות-אחרי

פתרון אחסון מתחת למדרגות

פתרון אחסון לנעלים

המקום הזה שנמצא מתחת לגרם המדרגות בבתים הוא  סוגייה בעייתית.תמיד נשאלת השאלה
מה לעשות שם, כוון שמדובר במקום לא נגיש והוא וגם לא ממש אסתטי.
לעמית ורננה היה ברור שהם זקוקים למקומות אחסון נוספים כמו מקום לאחסן את שואב האבק וכלי מטבח נוספים
שלא מצאו את מקומם במטבח.
כדי לא ליצור מראה משעמם של ארון סגור אחד ארוך, יצרנו בעזרת גבס מעין עמוד ברוחב של 40 ס"מ לערך
ושילבנו בו נישות גבס. בצד שפונה לסלון מדובר בנישה לפריט דקורטיבי ואת הצד שפונה לפינת אוכל-מטבח ניצלנו למדפיי ספרים ואחסון של פריטים קטנים.

המשך…

המסדרון

יום חמישי, 9 בספטמבר, 2010

מסדרון-לפני

מסדרון-אחרי

קונסולה בכניסה

מראה לכניסה

לגיא ושלומית שהם בתחילת דרכם מבחינת תכנון המשפחה היה מאוד חשוב פתרונות אחסון,
הם רצו לנצל מקסימום מקום לאחסון חפצים של יום יום מתוך מחשבה שכאשר יצטרפו ילדים למשפחה
כל ס"מ יהיה חשוב.מאוד הפריע לשלומית שבכניסה לבית אין מקום למראה וקונסולה שאפשר להניח בה
מפתחות, ארנק  וכו'. דבר נוסף, לא היה מקום למתלה בגדים ומקום לנעלים כשחוזרים הביתה.
החלטנו לנצל את המסדרון לצרכים אלו.התחלנו בהורדת  הקורה הנמוכה שירדה מהתיקרה באורך של

40 ס"מ מה שיצר מראה מאוורר ופתוח יותר של המסדרון כולו.
את הקיר עצמו ניצלנו בצורה מקסימלית ע"י בניית גבס.
חילקנו למעשה את הקיר לשלושה חלקים. החלק הראשון זה שקרוב לכניסה ניצלנו למיקום שידה ומראה. בשליש האמצעי
מיקמנו מתלה למעילים ובנוסף ספסל נמוך לאחסון נעליים. בשליש האחרון יצרנו מדפים לאחסון ספרים.
בחלק העליון של נישות הוספנו גם ספוטים אשר מאירים את החלל כולו. כתוספת דקורטיבית הדבקנו טפט מפינת האוכל
בשליש האמצעי של הקיר.