כל הרשימות המתויגות תחת "עיצוב סלון"

הסלון של קווין וסלי

יום שבת, 18 בינואר, 2014
הסלון לפני

הסלון לפני

זהו סיפור ארוך וללא ספק משעשע: באחד הימים קיבלה נטע שיחה מחו"ל.

הבחורה שמעבר לקו הזדהתה בשם סאלי וסיפרה, שהיא ומשפחתה מתגוררים בנורבגיה תקופה ארוכה ומתכננים

לחזור לישראל, לביתם ברעננה, בחודשים הקרובים. סאלי קיוותה שהנחיתה שלה ושל משפחתה בארץ תהיה

רכה ככל האפשר וביקשה שביתם יהיה ערוך ומזומן לקליטתם ולחזרתם המהירה לשגרה.

היא הייתה להוטה להתחיל במלאכת השיפוץ טרם חזרתם לארץ וביקשה מאתנו להכין את ביתם.

סאלי הבטיחה לנו יד חופשית במלאכת השיפוץ וביקשה עדכונים שוטפים בווידיאו צ'אט. אני מודה שבקשתה

של סאלי הייתה מפתה מאוד, אך למרות הפיתוי הגדול העדפנו, נטע ואני, להמתין לבואם לארץ ולקבוע איתם

פגישה אחת פנים מול פנים, פגישה שבה נגדיר את צרכיהם ונבדוק את טעמם העיצובי.

נפגשנו ימים מספר לאחר נחיתתם בארץ בחצר ביתם, שהייתה מרוהטת בריהוט פלסטיק.

סאלי וקווין הם זוג נעים ולו שלושה ילדים מתבגרים. סאלי היא אישה נעימה ומלאת קסם אישי.

היא שייכת לסוג האנשים החיובי, לאלה שתמיד רואים את חצי הכוס המלאה. בעלה קווין הוא אדם "זורם" ובעל חוש

הומור מפותח; באחד מסיורי הקניות שערכנו, סאלי, נטע ואני, הוא התקשר אליי וביקש ממני להפסיק את הקניות,

מפני שלטענתו עברנו את תקרת התקציב שעליו הוסכם. עניתי מיד "אין בעיה", אך תהיתי כיצד הוא עודכן בפרטי

הרכישות של היום. קווין ענה שבכל פעם שאשתו "מגהצת" את כרטיס האשראי הוא מקבל מסרון ובשעה האחרונה

הטלפון הנייד שלו צפצף ללא הפסקה. אני מגדירה עצמי "פתי מאמין", בחורה שניתן לשטות בה בקלות יחסית,

ולכן רק לאחר דקות מספר הבנתי שקווין חמד לצון. את מסע הקניות שלנו המשכנו, כמובן, בגיל, ברינה ובדיצה.

תהליך העיצוב עם המשפחה היה חווייתי ונעים. במהלכו שמענו סיפורים מקסימים ומשעשעים על נורבגיה ועל

המנטאליות הנורבגית, השונה כל כך מן המנטאליות הישראלית. אלה היו סיפורים שכאילו נלקחו מעולם אחר,

ונטע ואני ביקשנו לשמוע מהם עוד ועוד.

עיצוב הבית: סאלי דבקה בהחלטתה לתת לנו יד חופשית בקבלת ההחלטות העיצוביות.

היא חששה שהסלון יהפוך למקום הבילוי העיקרי של ילדיה המתבגרים, ולכן ביקשה מאתנו להשמיש את המרתף

ולהפוך אותו לחלופה מפתה לסלון. סאלי הסבירה שחשוב להפוך את המרתף למקום חמים ומזמין שבו יוכלו הילדים

לצפות בטלוויזיה עם חבריהם ולשחק משחקי מחשב.

החלפנו ספת ריש מעור בספה ארוכה ונוחה בעלת כריות לרוב, שתאמה את תפיסת העולם הידועה

שלי בנושא כריות: The more the merrier"".

חלק מהספרים הרבים של המשפחה בחרנו לאחסן בסלון ולשם כך בחרנו בספרייה שחלקה התחתון סגור וחלקה העליון פתוח.

אהבנו מאוד את הסולם הלבן שהזכיר לנו ספריות ישנות.

לצד הספה מיקמנו שולחן עגול עשוי גזעי עץ דקים ועגולים שעליהם הונחה פלטת זכוכית. שולחנות הצד ומנורת האווירה הגדולה

שתלינו העניקו, לטעמי, לחלל מראה קלאסי ואלגנטי מאוד והזכירו לי מבואות במלונות באירופה.

ארבע נקודות   תאורה סימטריות מנעו מאתנו אפשרות לתלות גוף תאורה אחד מרשים במרכז הסלון, ולכן נאלצנו לבחור

בארבעה גופי תאורה זהים ובעלי מראה מינימליסטי. בחרנו בארבע צלחות צמודות תקרה ועשויות קריסטל בעלות רגל

מעוצבת שהעניקה להן מראה מרחף.

בהמשך המזנון תלינו שלושה מדפים צפים עשויים עץ אלון ואותם השחרנו כדי להתאים את מראם למראה המזנון.

בחרנו וילונות מבד בטיסט בגוון שמנת והודות  למסתור צר מגבס שמסתיר את חלקו העליון של הוילון יכולנו להסתפק בתפירה פשוטה.

נטע ואני מאחלות בכל לבנו למשפחה שחזרה למעונה ברעננה, קליטה קלה בארץ וחיים מאושרים בביתם המחודש.

 

 

הסלון-אחרי      צילום: שי אפשטיין

הסלון-אחרי צילום: שי אפשטיין

שילוב הרמוני של צבעים      צילום: שי אפשטיין

שילוב הרמוני של צבעים צילום: שי אפשטיין

שילוב ספרים בסלון מעניק המון חום   צילום: שי אפשטיין

שילוב ספרים בסלון מעניק המון חום           צילום: שי אפשטיין

המשך…

תמונות נוספות מהסלון

יום שני, 21 באוקטובר, 2013

צילום: רוני טוביה

כריות נוי צבעוניות משדרגות כל ספה

כריות נוי צבעוניות משדרגות כל סלון

כריות נוי צבעוניות משדרגות כל סלון, גם ספות עור

וכמובן גם כל כורסא

פינה נעימה

פינה נעימה

רעיון נחמד: הוסיפו כיס על ידית הכורסא לאחסון עיתונים

כיס לעיתונים על המשענת

כיס לעיתונים על משענת הכורסא

המשך…

על בדים, כריות והתאמות

יום שלישי, 10 בספטמבר, 2013

 

האהבה שלי לכריות כבר ידועה לכולם, ידועה גם החשיבות שאני מייחסת להן בשידרוג כל סלון.

4-5 כריות צבעוניות ,מעניקות  בדיוק את אותה נגיעת צבע שלרוב חסרה בהרבה חללים.  מראה מושלם יכול

להווצר על ידי הוספת  כורסא  אחת מרופדת בבד עם הטקסטורה המעניינת כגון: פרחים, פסים או נקודות (לא חלק).

אם יש תקציב ממש מוגבל ואין אפשרות לקנות או לרפד כורסא מחדש אני מוסיפה הדום קטן (50X50 או 45X65)

והוא זה שיוצר עניין וקשר עם הכריות.

אני מקבלת המון שאלות שלכם בנוגע להתאמות של בדים לכריות וספות, כדי להקל על ההתאמה העלנו את כל המבחר של "דומיין"

לחנות וקראנו להם בשמות, כך התקשורת תהיה קלה יותר.

בקולקציית פליסיה אני אוהבת לשלב, 3 כריות עם טקסטורה ו-2 נוספות חלקות, אחת בירוק חזק והשניה בכחול,

הצבעים האלה מעניקים חיות ועזות לכל המכלול.

הכריות מתאימות לספות בגוונים של:  חום, בז'-אפור אשר זכה לכינוי גרז' , ספות בגווני הכחול , ירוק, ושמנת על כל גווניו.

אני תמיד ממליצה בכל קניה של בדים לסלון קיים ,להגיע או עם פיסת בד מהסלון במידה ויש או להביא כרית אחת אתכם.

גם צילום  הכי פשוט שיש, במכשיר הטלפון שלכם,  מכמה זוויות של הסלון, יכול לעזור בבחירה מדוייקת של הכריות נוי.

כל הבדים נמצאים ב"דומיין" רחוב הרצל 55, תל אביב.

במקום נמצאות רעות ועדי המקסימות שיוכלו לסייע לכם בכל.

טלפון: 03-6820225

קולקציית פליסיה

קולקציית פליסיה

כריות נוי, שילוב של ירוק, תכלת וכחול

כריות נוי, שילוב של ירוק, תכלת וכחול

שילוב הבדים בכורסא

שילוב הבדים בכורסא

המשך…

הבית של מאיה ויניב

יום רביעי, 13 בפברואר, 2013

זהו סיפור מיוחד על משפחה מקסימה,  יניב הבעל , איש שונה במובן החיובי של המילה, אנרגטי,

בעל לב גדול ורחב,  למשפחה עסק שנקרא "מבשלים חוויה" בו עורכים סדנאות פיתוח ארגוני לבעלי

עסקים דרך בישול, בתור אחת שמאוד אוהבת לאכול וגם מעריכה אוכל טוב, אהבתי את החיבור.

כבר בפגישה הראשונה שלנו זכינו לאכול ארוחת בוקר משובחת מתוצרת המקום. מאיה , הצלע הנשית,

הרגועה יותר במשפחה :-) היא יועצת ארגונית והיא זאת שהגיעה אלינו דרך הבלוג. יחד איתם מתגוררים שני

ילדיהם בני 7 ו-9.

אין ספק שעברנו כברת דרך משותפת עם המשפחה עד סיום הפרוייקט, יניב ומאיה נתנו לנו יד חופשית

ב-90% מהבחירות והתוצאה הסופית הייתה להם הפתעה.

יניב ציין בסיום הפרוייקט שלנו זה נראה משהו כלאחר יד,  לאפשר למישהו אחר לקבוע כל כך

הרבה פרטים שישפיעו על המשך חייו ,  אך בתור  אחד שמגדיר את עצמו כ"חולה שליטה" זה היה

עבורו אתגר לא קטן.

עברנו לא מעט חוויות ביחד, מאוד אהבתי את גישתם האופטימית לחיים וכדי להזכיר זאת על בסיס קבוע,

שזורים בבית משפטי השראה מרוממים,  את זה שאהבתי יותר מכל רשמתי על הלוח במטבח

"משהו נפלא עומד להתרחש" משפט שמח מעורר תקווה!

 

הבית: בית פרטי בן שנתיים, 240 מ"ר על ארבע קומות ומגרש בגודל רבע דונם בבאר יעקב.

בבית קומת מרתף פלוס יחידת דיור נפרדת, סלון, מטבח, פינת אוכל, חמישה חדרי שינה וארבעה

חדרי רחצה. המפלס התחתון נסגר ליחידת דיור לשוכרים פוטנציאלים ובמסגרת השיפוץ נפתחה

כניסה נפרדת מחוץ לבית, על מנת לאפשר לדיירים פרטיות.

החזון: בעלי הבית רצו בית חם ומזמין, בסגנון כפרי. המשפחה אוהבת לארח בכל הזדמנות אפשרית, לכן היה

להם חשוב שהבית יהיה נעים, נוח ובאווירה לא פורמאלית. הבעל שף במקצועו ולכן ניתנה תשומת לב

מיוחדת לאבזור המטבח.

הזוג הקודם שגר בבית בנה אותו בסגנון מודרני, עם תקרות גבס עגולות מונמכות עם ספוטים, קירות

מנצנצים ומטבח מודרני עם קלאפות שחורות מבריקות. האתגר שניצב בפנינו היה לשוות לבית מראה כפרי,

למרות המגבלות שתוארו. למשל, הדרך הקלה הייתה להחליף את המטבח כולו למטבח בסגנון פרובנס,

אבל בגלל אילוצי תקציב שיווינו מראה כפרי למטבח על ידי טיפול קוסמטי בלבד.

לבעלי הבית ספרים רבים והיה חשוב להם שהם יבואו לידי ביטוי במקום בולט בבית ולא

יאוחסנו בחדר העבודה. הם ביקשו שהרהיט המרכזי בסלון יהיו הספריות. לשמחתנו, עבדנו מול נגר,

שהוא למעשה חבר קרוב של בני הזוג (נגריית בלוט-עין זיוון  050-8316783), אשר ביצע את כל

עבודות הנגרות במקצועיות ובדיוק רב.

תיאור כללי של השיפוץ: השיפוץ התחלק לשניים. בחלקו הראשון עשינו את "העבודות המלוכלכות":

צביעה, ביטול תקרות גבס, בניית יחידת הדיור נפרדת, בניית תקרה בסלון, ריצוף של החוץ בדק וכו'.

חלקו השני (אותו אנו אוהבות יותר) התמקד בהלבשת הבית,רכישת ריהוט ואביזרים לרוב

חלקי הבית, פלוס שימוש בריהוט קיים. לבני הזוג חפצים רבים בעלי ערך סנטימנטלי, אותם רצו שנשלב

בחללים השונים.

בני הזוג רצו סלון נעים ומזמין, נטול טלוויזיה, בו יוכלו לארח את חבריהם הרבים ובנוסף,

שיהווה מקום קריאה  נעים לעצמם. בסלון המקורי היה חלל אשר חיבר בין המפלס התחתון לעליון.

בשל בקשתם של בעלי הבית ליצור בקומה השנייה פינת משפחה וחדר ארונות שצמוד לחדר שינה,

החלל הזה נסגר. את התקרה לא סגרנו בגובה אפס, אלא יצרנו מעין נישה בתוך התקרה.

את ההפרש ניצלנו לטובת קורות עץ מסיביות ודקורטיביות שנצבעו בגוון וונגה (חום כהה).

הקורות יוצרות מראה חם מאוד וכפרי.

את הקיר הקטן עם החלונות הצרים חיפינו בלבנים בהירות מאוד. הייתה לנו התלבטות

בין לבנים חומות מפירוק לבין לבנים בגוון שמנת, לבסוף החלטנו על המראה השקט יותר,

על מנת שלא ליצור עומס. כבר בשלב הזה ידענו שאנחנו רוצות לתת את דגשי הצבע בטקסטיל.

את קיר הטיח הקיים השארנו, אבל שינינו אותו מגוון אוקר (צהוב מעושן) לגוון חול מעושן.

מבחינת סידור החלל, לבני הזוג היה חשוב מאוד עניין הנוחות, לכן מיקמנו ספה ארוכה במיוחד

בגוון נטרלי, עמוסה בכריות מפנקות. את דגשי הצבע הענקנו בשתי כורסאות,

אותן מצאנו אחרי שיטוטים בשוק הפשפשים. שתיהן שופצו, האחת רופדה בבד פרחוני

בגווני התכלת-סגול והשנייה בבד סאטן, בשילוב קטיפה בגוון תכלת עם טקסטורה של מעוינים.

מהבדים של הכורסאות תפרנו כריות, אותן שילבנו על הספה.

כדי ליצור נקודות צבע נוספת ריפדנו הדום ישיבה קטן בגוון של סגול. במרכז החלל הצבנו

שולחן מעץ אלון עתיק בעל מראה גס ובאותו סגנון מיקמנו קונסולה צרה בשילוב ברזל על

קיר הלבנים. על הקיר המשותף עם חדר המדרגות מיקמנו ספרייה גדולה מעץ אלון.

את דופן הספרייה, הבנוי מקורות קורות, השארנו חשוף  ואת השאר צבענו בגוון תכלת אפרפר.

ספרייה קטנה וצרה יותר, אך דומה לה בסגנון, מיקמנו בסמוך לספה.

למרות הפרופילים הדקים והיפים של החלונות שילבנו וילונות אווריריים ונשפכים בגוון שמנת,

אשר מעניקים  אווירה מאוד חמה לכל החלל. על הקיר מעל הספה תלינו שתי מפות עולם ישנות,

אשר מוסגרו במסגרת עץ מסיבית.

וכמנהגנו בקודש מאחלת למשפחת פרטוש חיים שמחים , מאושרים ובידיעה ברורה

ש"משהו נפלא מאוד עומד להתרחש"…!!!

צילום: שי אפשטיין

סלון-לפני

סלון אחרי

 

מבט אל הספריה בגוון תכלת מעץ אלון

 

המשך…

הבית של דנה ויועד

יום שני, 15 באוקטובר, 2012

זה סיפור קצת שונה, את דנה ובעלה יועד אני מכירה כשלוש שנים, דנה פנתה אלי כאשר החלה
את תהליך בניית הבית שלהם.
כבר בפגישה הראשונה נוצרה כימיה מיידית שהמשיכה לחברות, רק אז לא ידענו שאנחנו עתידות עוד
לעבור דרך ארוכה ביחד.
הקדמתי ואמרתי שהסיפור קצת שונה כוון שבכל פרוייקט, אני זאת שלוקחת פיקוד על כל עיצוב הבית,
הכולל :חשיבה, תכנון וביצוע כאשר הכל מתואם כמובן מול בעלי הבית.
אך הפעם השתנו הכללים, דנה היא בחורה מוכשרת במיוחד שאלמלא עיסוקה הנוכחי הייתה
ללא ספק מעצבת, לכן למען הקרדיט המדוייק דנה הובילה את מלאכת עיצוב ותכנון הבית ואני הייתי
על תקן יועצת.
לא אכביר במילים התמונות מדברות בעד עצמן.
לפי מיטב המסורת למשפחה המקסימה הזאת איתם עברנו דרך ארוכה, אאחל חיים טובים בביתם החדש, מלאים
באושר, שמחה ורק רגעים יפים.
את שאר התמונות של הבית אעלה בהמשך השבוע.

הסלון בתהליך הבניה

 

חלל מרכזי-אחרי

מבט אל המטבח

שולחן אבירים במרכז

כסאות פינת אוכל מרופדים

המשך…