כל הרשימות המתויגות תחת "עיצוב פנטאוז"

עיצוב מרפסת הסלון

יום שני, 10 ביוני, 2013

 

כמו שכבר אמרנו בתחילה, לליאת היה מאוד חשוב לשמור על יחודיות הריהוט, לכן כאשר תיכננו את המרפסת

לא הייתה אפשרות של קניית רהוט גן מן המוכן, מה שיצר עבורנו אתגר לא קטן. אילוץ נוסף היה הריצוף במרפסת

עם הדוגמא הדומיננטית . כמו בשאר חלקי הבית שמנו פעמנו  לשוק הפשפשים שם מצאנו פירטי ריהוט ישנים,

שיפצנו,  חידשנו וריפדנו מחדש. את קירות הגג חיפינו בשילכט עדין בגוון בז'-אפרפר.

 

הגג-לפני

על גגות תל אביב…משהו קורה

כסאות שמצאנו בשוק הפשפשים, נצבעו, חודשו ורופדו מחדש

המשך…

הבית של עדנה .

יום שני, 2 במאי, 2011

 

 

סלון-לפני

סלון אחרי

סלון אחרי

נגיעות של סגול

כריות נוי

גוף תאורה-הוטל מונטיפיורי

חפצי נוי

 

מבט נוסף

סיפורנו מתחיל לפני שנים רבות באותה שנה מופלאה בה גרתי בלונדון עליה כבר סיפרתי פה בבלוג.
במהלך השנה הכרתי את שרון שהפכה לחברה טובה ושותפה לבילויים אין סופיים ברחבי העיר.
אני זוכרת שלא משנה איזה סוג בילוי בחרנו שתינו: בילוי במסעדה, ביקור בתאטרון או סתם טיול רגלי
הוא תמיד הסתיים בשופינג מטורף ברחוב אוקספורד… שנים אחכ נמנעתי מלהכנס לחנויות…
ונחזור לעדנה, עדנה היא למעשה אמה של שרון שפנתה אלי לפני מספר חודשים שהגיע הזמן לשדרג את דירת הפנטואוז שלה.
עדנה היא אישיות בפני עצמה שפוסט שלם יידרש כדי לספר על מעלליה. מדובר באישה
מדהימה, דומניטטית עם קסם אישי שיודעת בדיוק מה היא רוצה.
יש לה טעם משובח כך שהיא ידעה מה רצונה או יותר נכון מה היא לא רוצה.
הרעיון היה לרענן את הדירה: להחליף רהיטים ולמקם מחדש את חפצי הנוי ויצירות האמנות שמעטרים את הבית.
הריהוט הקודם היה ממוקם במבנה קלאסי של ספת תלת  וספת דו שיצר מראה תחום וסגור לסלון.
עדנה רצתה לשמור על מראה קלאסי של הסלון אך אם זאת לבחור בריהוט מעודכן ועכשווי יותר.
נבחרה ספה בבד בבד פישתני עם שתי כורסאות  המפטון מדהימות עם בד פרחוני בגווני סגלגל-ורדרד
על רקע חאקי.
המראה של ספת תלת בצרוף 2 כורסאות שממוקמות עם הגב ליציאה למרפסת יצר חלל פתוח ומאוורר יותר.
את שולחן העץ המאסיבי החליף שולחן סלוני מעץ משולב עם זכוכית כאשר המדף התחתון בנוי קורות
קורות שמשוות לו מראה עדין של סולם.
לעדנה יש יצירות אמנות וחפצי נוי בעלי ערך רב (לא את כולם רואים בתמונות) מיקמנו אותם מחדש בדירה
ועל חלקם אף החלטנו לוותר כדי להקל על העומס.
במקור  בקיר הנישה של הטלויזיה היה רהיט עץ מאסיבי כהה שנעשה בזמנו אצל קסטיאל החלטנו להוציאו
ובמקומו בנינו מזנון אינטגרלי שנבנה לפי מידותיה של הנישה. על הקיר כולו הדבקנו טפט טקסטורלי
בגוון ירוק מעושן שהעניק לקיר המאוד ארוך עומק ועניין.
התאורה בדירה הינה מבוססת על תאורת קיר  וללא תאורת תיקרה מרכזית למעט זאת שבפינת אוכל,
את גופי התאורה החלפנו בגופי תאורה שמשולבים בהם פליז ובד, הם נקראים מנורות "הוטל מונפיורי"
כוון שהם מפארים את קירות המסעדה המדהימה בתל אביב "הוטל מונטיפיורי"
הוילונות היו מעט כהים לטעמי וציבעם מעט עכור כוון שמדובר בחלונות רבים והחלפתם הייתה גוררת
הוצאה כספית לא קטנה החלטנו על פתרון ביניים. הוילון מורכב משתי שכבותה הבחנו שמה שיותר
את הגוון העכור היא השכבה התחתונה לכן בפתרן קסם שלחנו את הוילונות לתפירה והחלפנו את הבד
לבד שמנתי-לבן . ההחלפה הזאת העניקה מראה בהיר ומואר יותר לסלון כולו.
להשלמת האווירה והמראה כולו הוספנו שטיח זיגלר בחלל בין הסלון לטלויזיה.
מאחלת לעדנה בכל ליבי שיהיה לה רק כיף ורגעים של שמחה בדירתה המחודשת.